Witgoedreparatie » Storingen

Storingen 

De volgende storingen komen regelmatig voor bij diverse merken wasmachines en drogers:

U krijgt de filterdop van de wasmachine niet meer opengedraaid, hooguit een kwartslag. Ga niet met geweld proberen om de filterdop alsnog los te krijgen, deze zal afbreken en u veroorzaakt hiermee schade aan uw wasmachine! Neem contact met ons op of vul meteen het reparatieformulier in.

De wasmachine centrifugeert niet meer of de trommel draait niet meer. Maar soms lijkt de wasmachine het toch ineens weer te doen. Om vervolgens na 1 of meerdere wasbeurten toch weer te stoppen met draaien. Er is een monteur nodig om deze storing op te heffen. Blijft u toch proberen om te wassen, dan kan er kortsluiting ontstaan welke onomkeerbare schade aan de besturingselektronica kan toebrengen. Tevens loopt u het risico om de dure motor onherstelbaar te beschadigen. Neem contact met ons op of vul meteen het reparatieformulier in.

Uw condensdroger geeft na een paar minuten aan dat het waterreservoir vol is, terwijl dit zeker niet het geval is. Sterker nog, u had het reservoir zojuist nog geleegd. Ga niet zelf aan de gang, deze storing vergt een ervaren monteur die uw droger tegen geringe kosten weer aan de praat krijgt. Neem dus contact met ons op of vul het reparatieverzoek op de homepage in. Grote kans dat u vandaag weer kunt drogen.

Uw wasautomaat lekt water via de deur. Grote kans dat het manchet, ja die rubberen rand, kapot is of gescheurd. Deze kunnen wij professioneel voor u vervangen. Ga niet zelf aan de slag, wij krijgen regelmatig telefoontjes van klanten die zelf een nieuw manchet hebben besteld en tot wanhoop werden gedreven bij het tevergeefs proberen te plaatsen. Ja, op YouTube leek het zo makkelijk.... Geloof ons, dit is over het algemeen een zeer lastig klusje, wat u beter aan een ervaren monteur kunt overlaten. Zo voorkomt u ook nog eens verdere schade aan uw apparaat. Dus bel nu of vul het reparatieverzoek in. 

Uw vaatwasser start het programma niet meer, maar blijft alleen nog afpompen? Zelfs met de deur open? U krijgt het apparaat zelfs niet meer uitgeschakeld, enkel de stekker eruit trekken is een optie? U krijgt een E15 melding in het display bij Bosch of Siemens vaatwassers? Deze reparatie is meestal goed op te lossen voor een ervaren monteur, maar ga niet zelf aan de slag. Het gaat u niet lukken om de storing te verhelpen zonder speciale tools of reparatiekits. Onze monteur kan deze storing voor een betaalbaar bedrag voor u verhelpen. Dus bel ons nu of vul het reparatieformulier op onze website in.
Foutcodes Bosch/Siemens wasmachine

Het kan zijn dat uw Siemens wasmachine in storing treedt en een foutmelding laat zien. De storingscode die op uw display verschijnt kan verschillende oorzaken hebben. Lukt het niet om aan de oorzaak van de foutmelding van uw wasmachine op te sporen of te verhelpen? Dan kunnen wij de Bosch/Siemens wasmachine reparatie voor u uitvoeren.
Neem dan contact op met KC Witgoed of vul direct het reparatieformulier bij ons in. Binnen 24 uur komen wij bij u thuis de wasmachine repareren.

Meest voorkomende foutcodes
Siemens Foutcode F01 Problemen met water toevoer
Siemens Foutcode F02 Watertempratuur niet goed
Siemens Foutcode F03 Problemen met waterafvoer (pomp/filter)
Siemens Foutcode F04 Motorstoring
Siemens Foutcode F05 Motorstoring
Siemens Foutcode F06 NTC sluiting
Siemens Foutcode F07 NTC onderbreking
Siemens Foutcode F08 Deurvergrendeling/deurslot
Siemens Foutcode F09 Verwarming aansturing / NTC
Siemens Foutcode F10 Communicatieprobleem module
Siemens Foutcode F11 Overbelasting motor
Siemens Foutcode F12 Kortsluiting motor
Siemens Foutcode F13 Netspanning te hoog
Siemens Foutcode F14 Netspanning te laag
Siemens Foutcode F15 Temperatuursensor motor
Siemens Foutcode F16 Defecte spoelsensor
Bosch/Siemens Foutcode E18 of F18 Probleem wat waterafvoer/pomp.
Bent u in het bezit van een Bosch wasmachine en ziet u een E18 of F18 melding in het display staan? Neem dan contact met ons op. Vul het reparatieformulier in en onze monteurs verhelpen de E18 of F18 storing.
Siemens Foutcode F21 Motorstoring
Siemens Foutcode F23 Aquastop in werking, lekkage!
Siemens Foutcode F37 Fout in de temperatuursensor/NTC
Siemens Foutcode F43 Motorstoring
Siemens Foutcode F57 Communicatiestoring / Deurrelais

Afwijkende foutcodes
Siemens Foutcode E01 Aquastop
Siemens Foutcode E02 Problemen met verwarming van het water
Siemens Foutcode E05 Problemen met watertoevoer
Siemens Foutcode E06 Watersensor/waterafvoer
Siemens Foutcode E10 Motorstoring