Vaatwasser storingen

Foutcode E15 bij Bosch/Siemens/Neff. 

Een van de meest voorkomende storingen aan een Bosch/Siemens/Neff vaatwasser is de foutcode E15. Lees meer....

Deze foutmelding in het display van uw Bosch of Siemens vaatwasser wil concreet zeggen dat de Aquastop waterbeveiliging van het apparaat in werking is getreden. Deze waterbeveiliging zorgt er voor dat bij een eventuele lekkage van het apparaat de watertoevoer uit voorzorg wordt geblokkeerd. Zonder deze waterlekkage beveiliging zou uw keukenvloer over kunnen lopen met water. Dat is wel het laatste wat je wil, zeker als het een houten of laminaatvloer betreft.

Maar goed, een E15 storing aan uw vaatwasser kan verschillende oorzaken hebben, maar meestal ligt er een lekkage van het apparaat aan ten grondslag. Maar het kan net zo goed ook een defecte sensor schakelaar zijn, of een sensorschakelaar die blijft plakken door vet-aanslag. In verreweg de meeste gevallen kunnen wij deze storing prima verhelpen, en deze reparatie is gezien de relatief lage reparatiekosten zeer zeker de moeite waard.

Het is geen klusje dat je even zelf kunt uitvoeren, en de moeilijkheidsgraad is relatief hoog. Wij beschikken over de nodige kennis en ervaring om deze klus voor jou snel en betaalbaar uit te voeren. De monteur heeft de benodigde reparatieset voor deze reparatie altijd op voorraad in zijn servicebus liggen. 

Wilt u direct een afspraak maken voor reparatie? Je kunt ons nu bellen op 085-3031528 of hieronder middels de button je afspraak online inplannen. Wij kunnen vaak vandaag nog langskomen!

Foutcode E24 of E25 bij Bosch/Siemens/Neff.

Stopt jouw vaatwasser middenin het programma? Start de vaatwasser niet op? Blijft er water staan? Lees meer....

Al deze storingen kunnen te maken hebben met afvoerproblemen van het spoelwater. Vaak zit de afvoerpomp vast door bijvoorbeeld een stukje glas of iets anders. Soms is de afvoerpomp hierdoor ook beschadigd. Als uw vaatwasser een display heeft, dan komt er vaak een foutcode in te staan, bijvoorbeeld E24 of E25 bij Bosch/Siemens/Neff. Storingen als deze kunnen wij eigenlijk in alle gevallen goed voor je oplossen. Reparatie is zeker de moeite waard, omdat deze reparatie niet heel duur hoeft te zijn. Meestal is er geen nieuwe afvoerpomp nodig, en in de gevallen waarbij dit wel noodzakelijk blijkt valt de prijs van een gemiddelde afvoerpomp reuze mee. Ga niet zelf lopen prutsen, deze reparatie vergt een ervaren monteur, anders loopt u het risico op kortsluiting en elektrische schokken. Kortsluiting kan leiden tot onherstelbare schade aan de besturingsmodule.

Wil je direct een afspraak maken voor reparatie? Je kunt ons nu bellen op 085-3031528 of hieronder middels de button je afspraak online inplannen. Wij kunnen vaak vandaag nog langskomen!

Foutcode E09 bij Bosch/Siemens/Neff vaatwassers.

Geeft jouw Bosch of Siemens vaatwasser foutcode E09 aan in het display? Lees meer....

Foutcode E09 betekent dat het water niet meer verwarmd wordt. In de meeste gevallen betreft het hier een defecte spoelmotor met ingebouwd verwarmingselement, ook wel de hittepomp genaamd. Wij kunnen deze storing snel voor je verhelpen. Je kunt deze storing niet zelf verhelpen, dit is een gespecialiseerd klusje voor een witgoedmonteur.

Wil je direct een afspraak maken voor reparatie van storing E09? Je kunt ons nu bellen op 085-3031528 of hieronder middels de button je afspraak online inplannen. Wij kunnen vaak vandaag nog langskomen!