• Vandaag nog een monteur aan huis!
  • Repareren is goedkoper dan u denkt, al vanaf €69,-
  • Bosch en Siemens vaatwassers leverbaar!
Witgoed reparatie » Storingen Blog » Vaatwasser storingen

Vaatwasser storingen

Foutcode E15 bij Bosch/Siemens/Neff. 

Een van de meest voorkomende storingen aan een Bosch/Siemens/Neff vaatwasser is de foutcode E15.

Deze foutmelding in het display van uw Bosch of Siemens vaatwasser wil concreet zeggen dat de Aquastop waterbeveiliging van het apparaat in werking is getreden. Deze waterbeveiliging zorgt er voor dat bij een eventuele lekkage van het apparaat de watertoevoer uit voorzorg wordt geblokkeerd. Zonder deze waterlekkage beveiliging zou uw keukenvloer over kunnen lopen met water. Dat is wel het laatste wat je wil, zeker als het een houten of laminaatvloer betreft.

Maar goed, een E15 storing aan uw vaatwasser kan verschillende oorzaken hebben, maar meestal ligt er een lekkage van het apparaat aan ten grondslag. Maar het kan net zo goed ook een defecte sensor schakelaar zijn, of een sensorschakelaar die blijft plakken door vet-aanslag. In verreweg de meeste gevallen kunnen wij deze storing prima verhelpen, en deze reparatie is gezien de relatief lage reparatiekosten zeer zeker de moeite waard. In uitzonderlijke gevallen is reparatie niet mogelijk, denk hierbij aan wat oudere vaatwassers. Vervangen door een nieuwe vaatwasser zou dan een betere optie zijn. Wij kunnen u hierin altijd goed adviseren, want wist u dat wij ook nieuwe (inbouw)vaatwassers leveren tegen concurrerende prijzen? En wij deze op zeer korte termijn, soms de volgende dag al, professioneel voor u kunnen plaatsen of inbouwen? Wij hebben al inbouwvaatwassers vanaf €379,- in onze WEBWINKEL.

Maar u wilt natuurlijk het liefst uw defecte vaatwasser met E15 storing laten repareren. Het is geen klusje wat u even zelf kunt uitvoeren, en de moeilijkheidsgraad is relatief hoog. Wij beschikken over de nodige kennis en ervaring om deze klus voor u snel en betaalbaar uit te voeren. De monteur heeft de benodigde reparatieset voor deze reparatie altijd op voorraad in zijn servicebus liggen. 

Wilt u direct een afspraak maken voor reparatie? U kunt ons nu bellen op 085-3031528 of hieronder middels de button uw afspraak online inplannen. Wij kunnen vaak vandaag nog langskomen!

Foutcode E24 of E25 bij Bosch/Siemens/Neff.

Stopt uw vaatwasser middenin het programma? Start de vaatwasser niet op? Blijft er water op de bodem van de vaatwasser achter?

Al deze storingen kunnen te maken hebben met afvoerproblemen van het spoelwater. Vaak zit de afvoerpomp vast door bijvoorbeeld een stukje glas of iets anders. Soms is de afvoerpomp hierdoor ook beschadigd. Als uw vaatwasser een display heeft, dan komt er vaak een foutcode in te staan, bijvoorbeeld E24 of E25 bij Bosch/Siemens/Neff. Storingen als deze kunnen wij eigenlijk in alle gevallen goed voor u oplossen. Reparatie is zeker de moeite waard, omdat deze reparatie niet heel duur hoeft te zijn. Meestal is er geen nieuwe afvoerpomp nodig, en in de gevallen waarbij dit wel noodzakelijk blijkt valt de prijs van een gemiddelde afvoerpomp reuze mee. Ga niet zelf lopen prutsen, deze reparatie vergt een ervaren monteur, anders loopt u het risico op kortsluiting en elektrische schokken. Kortsluiting kan leiden tot onherstelbare schade aan de besturingsmodule.

Wilt u direct een afspraak maken voor reparatie? U kunt ons nu bellen op 085-3031528 of hieronder middels de button uw afspraak online inplannen. Wij kunnen vaak vandaag nog langskomen!

Foutcode E09 bij Bosch/Siemens/Neff vaatwassers.

Geeft uw Bosch of Siemens vaatwasser foutcode E09 aan in het display, dan betekent dat dat het water niet meer verwarmt wordt. In de meeste gevallen betreft het hier een defecte spoelmotor met ingebouwd verwarmingselement, ook wel de hittepomp genaamd. Wij kunnen deze storing snel voor u verhelpen. U kunt deze storing niet zelf verhelpen, dit is een gespecialiseerd klusje voor een witgoedmonteur.

Wilt u direct een afspraak maken voor reparatie van storing E09? U kunt ons nu bellen op 085-3031528 of hieronder middels de button uw afspraak online inplannen. Wij kunnen vaak vandaag nog langskomen!