Witgoed reparatie » Storing Blog » Vaatwasser storingen

Vaatwasser storingen

  • Foutcode E15

Een van de meest voorkomende storingen aan een Bosch/Siemens/Neff vaatwasser is de foutcode E15.

Deze foutmelding in het display van uw Bosch of Siemens vaatwasser wil concreet zeggen dat de Aquastop waterbeveiliging van het apparaat in werking is getreden. Deze waterbeveiliging zorgt er voor dat bij een eventuele lekkage van het apparaat de watertoevoer uit voorzorg wordt geblokkeerd. Zonder deze waterlekkage beveiliging zou uw kwetsbare keukenvloer over kunnen lopen met water. Dat is wel het laatste wat je wil, zeker als het een houten of laminaatvloer betreft. (Daarom altijd liever een stenen vloer in uw keuken leggen. Wij hebben inmiddels al heel wat kromgetrokken houten keukenvloeren gezien tijdens reparaties...)

Maar goed, een E15 storing aan uw vaatwasser kan verschillende oorzaken hebben, maar meestal ligt er een lekkage van het apparaat aan ten grondslag. Maar het kan net zo goed ook een defecte sensor schakelaar zijn, of een sensorschakelaar die blijft plakken door vet-aanslag. In verreweg de meeste gevallen kunnen wij deze storing prima verhelpen, en deze reparatie is gezien de relatief lage reparatiekosten zeer zeker de moeite waard. In uitzonderlijke gevallen wegen de reparatiekosten niet meer op gezien de leeftijd van het defecte apparaat. Vervangen door een nieuwe vaatwasser zou dan een betere optie zijn. Wij kunnen u hierin altijd goed adviseren, want wist u dat wij ook nieuwe (inbouw)vaatwassers leveren tegen concurrerende prijzen? En wij deze op zeer korte termijn, soms de volgende dag al, professioneel voor u kunnen plaatsen of inbouwen? Wij hebben al inbouwvaatwassers vanaf €399,- in onze WEBWINKEL.

Maar u wilt natuurlijk het liefst uw defecte vaatwasser met E15 storing laten repareren. Het is geen klusje wat u even zelf kunt uitvoeren, en de moeilijkheidsgraad is relatief hoog. Wij beschikken over de nodige kennis en ervaring om deze klus voor u snel en betaalbaar uit te voeren. De monteur heeft de benodigde reparatieset voor deze reparatie altijd op voorraad in zijn servicebus liggen. 

Wilt u direct een afspraak maken voor reparatie? U kunt ons nu bellen op 085-3031528 of hieronder middels de button uw afspraak online inplannen. Wij kunnen vaak vandaag nog langskomen!